Nacht van droom en van verlangen – kerstavond en kerstmorgen in het Johannescentrum

Klassieke kerstverhalen hebben altijd iets van donker en licht in zich. Soms duurt het even voordat het licht wordt, moet er eerst nog een lange, donkere nacht voorbij gaan. Maar dan is het toch zover, en in het kerstverhaal of in de kerstfilm begint het dan vaak te sneeuwen, eerst aarzelend en dan met dikke vlokken. En zo breekt de nieuwe dag dan aan met zo’n laag ongerepte, knisperende sneeuw als teken dat alles nog – of weer – mogelijk is.
De werkelijkheid is natuurlijk veel weerbarstiger en met kerst is niet alles nieuw en ook sneeuwen doet het slechts bij hoge uitzondering. Maar dromen van en verlangen naar een nieuw begin, dat blijft van alle tijden en alle mensen. Juist ook nu, in2017.

Daarom vertellen we elkaar in de komende kerstnacht opnieuw verhalen van donker en licht. En op kerstmorgen zingen we van een kind, geboren in een stal maar door engelen bezongen als een geschenk van God zelf. Adem van God in een kind. Teken van nieuw begin?
Zowel in de kerstnacht als op kerstmorgen klinken liederen uit de kerstcyclus ‘nacht van droom en van verlangen’ van Jannet Delver en Tom Löwenthal. In de kerstnacht vertellen we naast het kerstevangelie ook een ander kerstverhaal en na afloop is er glühwein en warme chocolademelk.
Op kerstmorgen beginnen we voor aanvang van de viering met het zingen van een aantal bekende kerstliederen.
De kerstboom en kerstlichtjes zullen de kerkzaal weer feestelijk verlichten.

Je bent van harte welkom om het kerstfeest met ons mee te vieren. Op 24 december begint de viering om 21.00 uur, op kerstmorgen, 25 december, om 10.30 uur. Beide diensten staan onder leiding van onze gemeentepredikant ds. Toos Wolters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.