Kerst vieren in het Johannescentrum

huis-van-verhalen-kerstIn het Johannescentrum klinken op Kerstavond en Kerstmorgen de verhalen rond de geboorte van dat bijzondere kind, Jezus van Nazareth. U bent van harte welkom het Kerstfeest mee te vieren.

 

 

 

24 december, 21.00 uur – in het holste van de nacht
Een intieme Kerstnachtviering van licht, warmte en samenzijn rond een klassiek kerstverhaal. Ons koor o.l.v. Wick Gispen zingt een eigentijds kerstoratorium ‘nieuw begin’. De teksten van het oratorium zijn
geschreven door Huub Oosterhuis, de muziek is van de hand van Tom Löwenthal.
Aan het einde van de viering is er glühwein en warme chocolademelk.

25 december, 10.15 uur – een nieuw begin
Een feestelijke Kerstmorgen die we beginnen met het samen zingen van bekende kerstliederen. Ook dan zal het koor delen van het kerstoratorium ‘nieuw begin’ zingen. En de kinderen zijn druk bezig om hun verrassing voor het kerstfeest voor te bereiden. Na de viering nodigen we u uit voor gezellige kerstlunch, die rond 12.30 begint.

Over het kerstoratorium ‘nieuw begin’
Het oratorium vertelt het kerstverhaal op basis van de profetische beelden van Jesaja en teksten van de evangelist Lucas. Het begint met een lied over het verwachten van de Messias (de Adventstijd) en het aanroepen van God om ons nabij te zijn. Vervolgens wordt de luisteraar meegevoerd langs de aankondiging aan Maria door de aartsengel Gabriel, het loflied van Maria (Magnificat) en de profetieën waarin de oudste namen van God worden genoemd: Zout, Honing, Woonstee, Schaduw, Morgenrood. Dan volgt het Kerstevangelie, met de herders en engelen en de geboorte van het bijzondere Kind en de besnijdenis op de achtste dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.