Start cursus ‘de fluisterstille stem’ – najaar 2017

Het is van alle tijden: mensen die er naar zoeken of ze in de veelheid van stemmen die klinken de stem van de Ene kunnen onderscheiden. Aan de hand van verhalen uit de Bijbel, gedichten, geleide visualisaties, stilte en uitwisseling verkennen we dit verlangen.
Door te oefenen in ontvankelijkheid ontwikkelen we gevoel voor wat vanuit de stilte van het hart tot ons gesproken wordt en zoeken we naar hoe we daarop zouden willen antwoorden. Zo kan in de wederkerigheid van stem en tegenstem een eenmaal op gang gebracht groeiproces zich verder verdiepen.

Op dinsdag 10 oktober 2017 starten we met de cursus ‘de fluisterstille stem’, die dit najaar als thema meekreeg ‘Hij riep mij weg uit mijn ivoren toren’ (naar Huub Oosterhuis). Het is een serie van zes bijeenkomsten op dinsdag- en donderdagavonden voor gelovigen en ongelovigen, voor kerkelijke en niet-kerkelijke zinzoekers, voor wie iets heeft of had met een geloofstraditie en voor wie daar wel eens op een andere manier mee wil kennismaken. Kortom: voor iedereen die in zichzelf en samen met anderen op zoek wil naar God en verlangt naar meer bewustzijn van God in het dagelijkse leven. De begeleiding is in handen van Toos Wolters, predikant en psychosyntheticus.

Data

dinsdagavond of donderdagavond  
10 oktober 12 oktober Bij jou alleen verstilt mijn ziel
24 oktober 26 oktober Doen wat me te doen staat
07 november 09 november Mij laten raken
14 november 16 november Heel de mens
28 november 30 november Honger gestild, dorst gelest
12 december 14 december Liefde toelaten

Plaats: Johannescentrum, Moezeldreef 400 3561 GD Utrecht, pp loopafstand van station Overvecht – in de omgeving is voldoende gratis parkeergelegenheid
Tijd: op bovengenoemde dinsdagen van 19.45-21.30, inloop vanaf 19.30 uur
Dinsdagavond of donderdagavond: Wilt u bij uw opgave de avond van uw voorkeur vermelden.
Kosten: vrijwillige bijdrage
Maximale groepsgrootte: 12 personen
Informatie en aanmelding: Toos Wolters, telefoon 030 6624813, e-mail ds.tooswolters@planet.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.