Gods antwoord aan Job in de storm

In de verhaal-halen viering op zondag 18 maart a.s., de vijfde viering in de veertig-dagencyclus rond het boek en de persoon van Job, horen we over het antwoord van God aan Job in de storm. De viering begint om 10.30 uur.

Alles is gezegd. De mensen zijn uitgepraat, Job heeft zijn klacht geuit, zijn vrienden hebben geprobeerd Jobs lot te verklaren. Ze wachten nergens meer op, niet op God en niet op Godot. Ze zitten neer, ieder in de ruimte van de eigen ideeën en gedachten.
Niemand verwacht meer iets. Het is windstil, in de hitte van de dag trilt de lucht. Geen vogeltje zingt, geen gerucht weerklinkt. Maar er hangt een niet uit te spreken spanning in de lucht.

En dan opeens steekt er een storm op. Eerst zijn ze blij: ’Fijn, een lekker briesje’. Maar al snel blijkt het briesje een orkaan, die alles in zijn werveling mee neemt: alles wat mensen aan bewoning en bekleding van hun leven op aarde hebben opgebouwd om vastigheid te creëren, hun ideeën over God en mens, over recht en rechtvaardigheid, over een liefdevolle God, wordt in een paar seconden van zijn plaats gerukt. Deze storm is Gods reactie, zijn antwoord aan Job. Als een wervelwind neemt hij alle plannen en ideeën van Job en zijn vrienden mee, tilt ze omhoog en smijt ze weer neer op de aarde. En daarna ligt alles anders dan voor die tijd…

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.