Wat me raakt

Het stapeltje boeken dat iemand die graag leest om zich heen verzamelt, bevat altijd wel enkele verrassingen. Verhalen of gedichten, fragmenten, of vergezichten die er om vragen onderstreept of overgetypt te worden. Zodat je ze nog eens kunt voorlezen aan anderen. ‘Moet je dit horen’.
Soms ook zijn het ook beeldende kunstenaars die geïnspireerd hebben, zo krachtig dat geen woord daar tegenop kan. Een enkel beeld, een kleur, opent zomaar ineens nieuwe vergezichten. ‘Moet je dit eens zien’.
Of mensen die een weg zijn gegaan die we ons tot op de dag van vandaag in dankbaarheid herinneren. Zij hebben voor ons leven van alledag piketpaaltjes geslagen, wegwijzers die ons helpen ons te oriënteren op wat wezenlijk van belang is. Dikwijls heel gewone mensen die op een bijzondere wijze hun leven gestalte geven. Mensen als wijzelf, in zeer verschillende tijden.

Zo klinken in de maanden juli en augustus verhalen uit allerlei boeken en bundels, en uit onverwachte windstreken. Op de een of andere manier zijn ze de voorgangers in de vieringen bijgebleven en willen die ze graag delen.

Op 22 en 29 juli deelt Kees Wijnen wat hem raakt, 5 en 12 augustus doet Toos Wolters dat en op  19 augustus Heleen Ransijn, waarna de serie op 26 augustus wordt afgesloten door Harry Wim Wierda. Wees welkom en laat u verrassen. Voor en na de vieringen, die om 10.30 beginnen, is er koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.