Als appelbloesem in de winter – Kerst in het Johannescentrum

‘als appelbloesem in de winter, bloeit de vrede’

In de middeleeuwen zette men al op 6 december een tak van een appelboom in huis om die met kerstmis in bloei te hebben. Juist in die donkere periode van de winter was er blijkbaar een grote behoefte aan zo’n teken van nieuw leven, een symbool van hoop en belofte. En nu in 2018 is het verlangen naar tekens van hoop en vrede niet minder.  De wereld is er donker genoeg voor.

Maar wie in de donkere nacht omhoog kijkt, kan ook een majestueuze sterrenhemel zien en ervaart – net zoals de herders uit het kerstverhaal – misschien dat ademloos weggetild worden uit het alledaagse. In het oratorium ‘Als appelbloesem in de winter’  volgen we de herders op hun zoektocht en vinden met hen een pasgeboren kind, klein en kwetsbaar, maar ook ‘vonk van hoop doet leven’. En op die tocht sluiten andere zoekers en zieners zich aan

Een zoektocht die in het verhaal eindigt bij de kribbe, maar die voor ons nog altijd doorgaat op weg naar nieuw begin, naar hoop die niet sterft, naar vrede die altijd weer op bloeit.

Kerstavondviering maandag 24 december, aanvang 21.00 uur
Het verlangen dat maar blijft

Ds. Toos Wolters – m.m.v. het Johanneskoor en musici en met een waargebeurd verhaal uit de Eerste Wereldoorlog. Na afloop is er glühwein, warme chocolademelk en kerstbrood.

Kerstmorgen  dinsdag 25 december, aanvang 10.20 met het zingen van kerstliederen
Als Appelbloesem in de winter

Ds. Toos Wolters – m.m.v Johanneskoor,  musici en de kinderkring.

 

De muziek voor het oratorium is geschreven door Chris van Bruggen, Peter Rippen en Anneke van der Heide. Teksten uit Jesaja en het Lucasevangelie klinken.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.