Tussen Pasen en Pinksteren

Pasen is weer voorbij. Het licht van die eerste dag blijkt eindig te zijn. De leerlingen komen nog steeds bij elkaar, maar met een grote vraag in hun hoofd en hart: waar is onze leraar? Waar ben je? Jij die ons tot aanzijn riep? Jij die ons tot ik maakt. We zijn je kwijt, we hebben je in de steek gelaten. Jij bent een lege plek in ons midden. Een lege plek die ons aanklaagt, want we hebben weggekeken. Ze zoeken in hun verwarring troost bij elkaar, trekken nog steeds samen op. Samen, maar tegelijk koud en eenzaam. Gevangen in de verleden tijd met alleen nog maar herinneringen.

 

En dan, ineens, verschijnt Jezus. Op de weg van Jeruzalem naar Emmaus, in een gesloten kamer, aan de oever van een meer. Jezus verschijnt, gaat in het midden staan en kijkt ons aan. Een nieuwe werkelijkheid breekt in. Totaal onverwacht komen we elkaar weer tegen.  

De komende weken staan die verhalen centraal. Verhalen die de verbeelding aan de macht brengen. Je gaat niet alleen de dingen anders zien, je ziet andere dingen: hoe verblinde mensen zieners worden, bange mensen moedig, hoe door verdriet verlamde mensen op staan. Dat gebeurt ‘soms, even’, dus niet altijd. Wat van de andere kant komt, wie ineens te voorschijn komt, valt ons toe als een geschenk uit de hemel. Een ontmoeting, die je niet hebt bedacht en die je niet kunt organiseren. Zo breekt Jezus in het leven van zijn leerlingen in, toen en nu. Dat heet ‘opstanding’.

5 meidie opdracht gaat voortJohannes 20ds. Toos Wolters
12 meialleen als ik de wonden zieJohannes 21pastor Huub Schumacher
19 meiheb jij mij lief?Verhaal halenBettina van Santen en Kees Wijnen
26 meiViering rondom de start van de pioniersplek 'De Fluisterstille stem
2 junivurig en eensgezindHandelingen 1pastor Paulus van Mansfeld
9 juniPinksterviering in park De Watertoren
Start: 11.30pastores in Overvecht

 

 

 

Eén reactie:

  1. Huib Suurmond

    Beste mevrouw, mijnheer,
    Kunt u mij informeren over de pinksteractiviteiten van u.
    Alvast mijn dank, Huib Suurmond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.