Kijken door een andere bril: God 9.0

Op 6 en 20 november is Piet van Veldhuizen, theoloog, predikant en vertaler van het boek ‘Gott 9.0’ spreker in het Leerhuis.

Gott 9.0 is geschreven door drie Duitse auteurs die naast theologen met ruime pastorale ervaring ook werkzaam zijn als psychotherapeuten. De schrijvers van dit boek laten zien dat met elke nieuwe fase in ons leven ook een nieuw godsbeeld en een nieuwe kwaliteit van geloven ontstaat.

Ze laten ook zien, dat ‘de kerk’ als instituut wel erg geneigd is om ons vast te houden in een schoolse fase waar we luisteren en gehoorzaam zijn en waar lastige vragen maar moeten wachten tot later. En ze laten zien dat het nodig kan zijn om uit de kerk weg te gaan, als je ruimte nodig hebt voor je eigen zoektocht, omdat je in een ik-fase terecht bent gekomen. Als je wil dat mensen ooit weer bij het ‘wij’ terecht komen, sta ze dan toe om dat ik-pad te wandelen, want aan het einde ligt een nieuw ‘wij’.

Piet van Veldhuizen: ‘Het boek heeft mijzelf zeer geholpen om mijn plek te bepalen, als een soort soloreligieuze zoeker die toch een fulltime baan in de kerk heeft als predikant. Het heeft me ook geholpen om ontspannen om te gaan met het feit dat elk spiritueel afdak (zoals de kerk) slechts een halteplaats is, die gevonden maar ook weer losgelaten kan worden. Zonder haltes geen verkeer, maar een halte moet niet de ambitie hebben om een woonhuis of een rusthuis te worden.

 

Praktische informatie

  • Beide avonden beginnen om 20.15 uur en eindigen om 22.00 uur.
  • Voor nadere informatie en opgave kunt u bellen of mailen met Kees Wijnen, telefoonnummer
    030 – 2624278, e-mailadres wijnenkees@gmail.com
  • De kosten voor losse avonden bedragen €7,50 per avond, over te maken op rekeningnummer
    IBAN NL 51 INGB 000 1763920 t.n.v. Leerhuis Johannescentrum Overvecht te Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.