Uitingen van de Geest


De Geest. De Heilige Geest. Als we deze woorden in de mond nemen, lijkt het alsof we niet weten wat we zeggen. Het is zo weinig concreet en tastbaar. Al op de eerste bladzijde van de bijbel wordt gesproken over het waaien van de Geest over de wateren… we voelen er bezieling in en kunnen tegelijkertijd niet uitleggen wat wij bedoelen.
Het is goed, om in de aanloop naar Pinksteren, onze aandacht te richten op de Geest. In een tijd waarin het spreken over God soms een beetje stokt, misschien omdat er in het verleden wel eens te veel gezegd is, laten we ons inspireren door woorden die over de Geest geschreven staan. We ontdekken er opnieuw de kracht van. Het zijn juist die woorden die ons terug voeren tot het mysterie dat we God noemen. Woorden die uit de verstarring stoten, die vloeien en meegaan met de stroom die van God uitgaat.

19 aprilde Geest die leven geeft en doet opstaanverhaal halen met Bettina van Santen en Kees Wijnen
26 april de Geest die in de stilte hoorbaar ispastor Paulus van Mansfeld
3 meide Geest die vrij maaktds. Toos Wolters
10 meide Geest van mededogenpastor Huub Schumacher
17 meide Geest die nieuw maaktverhaal halen met Bettina van Santen en Kees Wijnen
24 meide Geest die toekomst schept ds. Toos Wolters
31 meide Geest die neerdaalt - Pinksterends. Toos Wolters

Online vieringen vanuit de Johanneskerk https://wp.johannescentrum.nl/vieren/kerkdiensten-online/
of
https://www.kerkomroep.nl/#/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.