Twee vieringen op gedachteniszondag 1 november a.s.

Het vieren van de gedachteniszondag is voor onze gemeenschap elk jaar een bijzonder moment waarop we stil staan bij gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden. De nabestaanden worden daarbij vanzelfsprekend uitgenodigd. In de kring van de gemeente horen zij de naam van hun dierbare overledene voorgelezen worden en kunnen zij een kaars aansteken.

Dit jaar worden wij door de omstandigheden zeer beperkt in het aantal mensen dat in de kerk aan de viering mag deelnemen. Maar we vinden het belangrijk dat de nabestaanden een kans krijgen om deze viering bij te wonen, mochten zij dat willen. Tegelijk willen we ook gemeenteleden een kans geven om de viering in de kerk bij te wonen. Het gaat immers om de nagedachtenis aan mensen die onlosmakelijk met onze gemeenschap verbonden waren.

Om die redenen zijn er dit jaar in plaats van één uitgebreide viering twee korte vieringen op de zondagochtend.

Een viering van 9.30 – 10.15 uur en een viering van 11.00 – 11.45 uur.

Het zijn identieke vieringen waarin de overledenen worden herdacht, maar er kunnen dus twee keer ándere mensen in de kerk komen meevieren. De tijd tussen beide vieringen is ruim genomen, zo lopen de twee groepen elkaar niet in de weg en kan de tijd benut worden om de kerkruimte goed te ventileren en klaar te maken voor de tweede viering.

Voor beide vieringen zijn 30 kerkbezoekers toegestaan. De nabestaanden mogen als eerste zich aanmelden voor een van beide vieringen. Daarna kunnen ook gemeenteleden reserveren.

Ook het kaarsen aansteken is dit jaar anders: dit zal gedaan worden door één persoon (liturg of diaken). Graag willen we toch alle gemeenteleden de kans geven een eigen gedachtenis in te brengen. Als u graag een kaars wilt laten aansteken voor iemand in uw naaste familie of kennissenkring die dit jaar is overleden, laat het ons weten. Dat hoeft niet per se met naam en toenaam, het mag ook zijn ‘voor de vader van ….(voornaam) of ‘voor mijn lieve broer’ of een vergelijkbare aanduiding. U kunt dit doorgeven aan Bettina van Santen: b.van.santen@hetnet.nl telefoon 030-2626986.

Op deze manier hopen we samen met de nabestaanden, zowel in de kerk als via de kerktelefoon onze dierbare overledenen te kunnen gedenken.

Ds. Toos Wolters en Bettina van Santen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.