Kerstprojectkoor van start

De komende periode is er weer een kerstprojectkoor.
We gaan het kerstoratorium zingen ‘Een uur van genade en waarheid’ van Oosterhuis en Oomen. Een cyclus van tien liederen rond kerstmis, waaronder ‘Hoog te paard’, ‘Ander, ouder’, ‘Niemand dan jij’ (naar het Magnificat) en ‘Wij waren kinderen’.

Over het lied “Ander, ouder” (ZZZ 14), werd het volgende geschreven:
“Dit prachtige gezongen gebed van Huub Oosterhuis met die melancholieke, vloeiende, vlammende muziek vangt mijn verborgen tranen. De tekst en de muziek vertolken voor mij het vertrouwen, tóch, dat Hij, de Naamloze, ons gaande houdt, dwars door de nacht van de schepping. Een ieder komt een keer thuis bij de bron van alle bestaan. Waar het goed is, waar de vogel zingt, waar geen dood meer is.” (ds Robert-Jan van Amstel, 23 juli 2014 naar aanleiding van de rouw om de neergeschoten MH17).

We starten dinsdag 9 november. Iedereen is van harte welkom. In verband met de stemverhouding is het heel fijn als er een paar extra mannen mee willen doen.

Repetitie is op dinsdagavond 20:15 uur in het Johannescentrum, Moezeldreef 400 te Utrecht; vanaf 20 uur is er inloop met koffie of thee. Niet alle repetities zullen helemaal gewijd worden aan de kerst, dan doen we het kerstrepertoire tot aan de pauze (rond 21 uur).

Graag van te voren aanmelden bij Wilma van der Hout, wilmavanderhout@xs4all.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.