Kerkdiensten tijdens de lockdown

Naar aanleiding van de laatste persconferentie en de daar afgekondigde maatregelen informeren wij u wat dit gaat betekenen voor vieringen in de komende periode van lockdown. We sluiten met onderstaande aanpak aan op de lijn die PKN en het Interkerkelijk Contactorgaan voor Overheidszaken (CIO) hiervoor hebben aangereikt.

Kerstavond

Deze viering gaat door, maar is uitsluitend digitaal te volgen. De deuren zijn vrijdagavond 24 december alleen open voor mensen die een rol hebben in de viering. Wij hopen dat u de viering wilt meebeleven online. Er is hard gewerkt om deze viering voor te bereiden en er in de registratie iets bijzonders te maken.

Kerstmorgen

De viering op kerstmorgen is vanzelfsprekend vanuit huis te volgen via de bekende kanalen, om 10.30 uur. Daarnaast willen wij gelet op het speciale karakter van deze viering, gebruik maken van de in de richtlijn geboden ruimte om hierbij live aanwezig te zijn. Het aantal aanwezigen is beperkt: maximaal 40. Dit aantal bezoekers houden wij aan, omdat er bij deze bijzondere viering al een relatief groot aantal medewerkers zal zijn. Als u wilt komen, is registratie vooraf verplicht. Deze registratie kunt u online doen in het uit eerdere tijden bekende registratiesysteem (naar het reserveringssysteem).

Zoals afgelopen zondag ook al afgekondigd, zal de eerder aangekondigde kerstlunch op eerste kerstdag niet doorgaan.

Zondagen na kerst

Op zondag 26 december is er geen viering.

De vieringen op zondag 2 januari en 9 januari kunnen uitsluitend digitaal worden meegevierd. Natuurlijk hopen we allemaal dat de maatregelen na die datum kunnen worden afgeschaald en dat we elkaar weer kunnen ontmoeten bij vieringen en activiteiten. Als dat zo is, zullen we dat ook via de nieuwsbrief laten weten.

De vieringen kunnen via deze link digitaal gevolgd worden. Gebruikersnaam en wachtwoord voor de beeldregistratie zijn allebei ‘jhk2021’.

Later deze week volgt nog een reguliere nieuwsbrief.

Else Bezemer,

voorzitter kerkenraad Johannescentrumgemeente

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.