Energie-solidariteitsactie ‘Utrecht geeft warmte’

De sterk stijgende energieprijzen brengen veel mensen met een laag inkomen in financiële problemen. De overheid verlaagt daarom dit jaar de energiebelasting met gemiddeld € 400 per huishouden. Wie een goed inkomen of een meerjarig energiecontract heeft krijgt die compensatie ook, terwijl dat misschien helemaal niet nodig is. En wie met een kleine beurs in een slecht geïsoleerd (huur)huis zit komt vermoedelijk nog steeds tekort. Kortom, zo vinden veel Utrechtse kerken, dit vraagt om solidariteit en herverdeling.
Doet u mee, met € 400 (of meer… 😉), met een bijbelse ‘tiende’ (€ 40) of met elk ander bedrag dat u kunt missen? Klik hier voor alle informatie die u als gever nodig hebt voor ‘Utrecht geeft warmte’. Let op, het zijn twee pagina’s.
Ben je nieuwsgierig hoe hoog jouw compensatiebedrag vermoedelijk wordt, kijk dan op de site van milieucentraal.nl en vul de vragen in bij ‘Hoe ziet jouw energierekening er in 2022 uit’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.