De kracht van Bijbelverhalen

Op 18 september gaat Wilma Blaak voor in de viering in het Johannescentrum.

Wilma woont sinds 6 jaar in Utrecht/De Bilt, is als gemeentelid actief bij de Janskerkgemeente en als kernteamlid bij de nieuwe pioniersplek van het Verhalenhuis. Daarnaast houdt zij zich bezig met diverse groene en verbindende activiteiten in De Bilt waarbij zij haar steentje bijdraagt aan gezond, gezellig en lekker eten én de streetmusic op De
Biltse Streekmarkt regelt.
Op dit moment werkt zij in het onderwijs: als leraar en verhalenverteller op Openbare Basisscholen, én in de kerk: Al jaren gaat zij voor in kerkdiensten en vieringen, daarnaast is zij als ZZP-‘er inzetbaar voor allerlei projecten. Dit jaar hoopt zij haar master Theologie/Religiewetenschappen af te ronden. Haar scriptie gaat over het Bijbelboek Ruth, en over studenten en millennials die zich herkennen in dit emigratieverhaal in crisistijd. Een verhaal dat ook haar raakt en vele anderen die de millennial-leeftijd allang voorbij zijn.
Zij gelooft in de kracht van Bijbelverhalen, niet alleen binnen de kerkmuren, maar juist ook op het snijvlak van kerk en samenleving, waar mensen in de kwetsbare werkelijkheid snakken naar een goed verhaal waaruit zij moed en kracht kunnen putten. Op 18 september staat Lukas 18, het verhaal van de rechter en de weduwe op het rooster. Geen ver- van- mijn- bed- show, maar een verhaal dat raakt aan de actualiteit en zomaar over ons kan gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *