De Heer is waarlijk opgestaan. Het is ongelooflijk. En toch is het zo.

Het blijft een mysterieus verhaal met een open eind. En sindsdien vertellen mensen al 2000 jaar lang het verhaal van hun zoektocht. Verhalen over een leeg graf, een  opgestane Jezus. In preken, in beelden, in muziek. En of ze hem gevonden hebben?

‘Wie wat vindt heeft slecht gezocht’ is de titel van een dichtbundel van Rutger Kopland.

‘Wie zoek je?’ Het is de vraag van een tuinman in een ander verhaal. Zo’n vraag die uitnodigt tot nadenken. Om tot de ontdekking te komen dat de opgestane Jezus je in steeds weer andere kleuren, woorden en beelden tegemoet treedt.

Witte Donderdag              6 april 18.30 uur                          

Op Witte Donderdag vertellen we in woorden, liederen en beelden van nu elkaar verhalen, die ontsproten zijn aan de droom van Jezus van Nazaret, een wereld zonder muren.  En we eten met elkaar. De intekenlijsten liggen achter in de kerk.  Opgeven kan ook bij wilmavanderhout@xs4all.nl

Goede Vrijdag                   7 april   19.30 uur

Op Goede Vrijdag klinkt ook dit jaar het verhaal van een rechtvaardige die niet mocht leven. Niets wordt Jezus gelaten. Niets om hem te beschutten, niets om hem in te bergen, niets om hem overeind te houden. Wie hem omringden, hebben hem verlaten. Wat zijn leven zin gaf, is hem afgenomen.

We zingen het eerste deel van het oratorium ‘Dood en Opstanding’ van Huub Oosterhuis.           

Paasnacht                          8 april  21.00 uur

In de Paasnacht  luisteren we naar verhalen die ons vertellen dat leven sterker is dan dood en we zingen liederen over idealen en dromen die het winnen van cynisme en berusting. We luisteren naar een verhaal van Nikos Kanzantkakis  en zingen het tweede deel van het oratorium ‘Dood en Opstanding’ van Huub Oosterhuis.       

Paasmorgen                      9 april   10.30 uur                        

Op de Paasmorgen omspelen we het geheim dat door de dood heen altijd weer nieuw leven doorbreekt: we breken en delen brood, water stroomt. We staan op en zingen het uit: De Heer is waarlijk opgestaan. Het is ongelooflijk. En toch is het zo.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.