Lange adem – een serie vieringen rond het thema duurzaamheid

Ook dit jaar hebben met Pasen gevierd dat het laatste woord niet aan de dood, maar aan het leven is. Pasen is daarom ook een verhaal dat ons aanspoort nu op te staan tegen de dood in ons en om ons heen. Maar hoe verhoudt zich dat tot het leven dat wij iedere dag leven? De goede wil is er, maar houden we zo’n opstandingsgeloof ook vol in tijden van tegenwind.

Dit jaar willen we in de periode tussen Pasen en Pinksteren aandacht besteden aan het begrip duurzaamheid, een begrip dat in deze tijden een gevleugeld woord  is geworden. Het meest in het oog springend is de zorgwekkende situatie waarin onze aarde zich bevindt, maar duurzaamheid heeft daarnaast betrekking op een groot aantal andersoortige terreinen: de duurzaamheid van onze economie, de arbeid, de zorg, van relaties, kerk en geloof en – nu velen van ons veel langer leven – komt ook de vraag op naar het ingrijpen in onze levensduur. Misschien is het goed om de spanning tussen tijdelijkheid, eindigheid en eeuwigheidswaarde die met het leven gegeven is te overdenken. Hoe kunnen wij aan barmhartigheid, zorg en durende liefde gestalte geven in de wereld van nu en dat voor een langere duur. Beschikken wij over de lange adem, die in de Bijbel hoog staat aangeschreven?

16 aprilGods Geest door mensenhandenGenesis 1 en 2Verhaal halen
Kees Wijnen en Bettina van Santen
23 aprilTransformerende en daardoor
duurzame relaties
Handelingen
8:26-40
ds Tina Geels
30 aprilDuurzaamheid en
verantwoordelijkheid
Psalm 8ds Gé Speelman
7 meiOver duurzaamheid en hoopJohannes 6:1-15pastor Paulus van Mansfeld
14 meiDuurzame wijsheidSpreuken 1: 1-7 en
20-33
pastor Huub Schumacher
21 meiAfsluitende viering van de serieVerhaal halen
Kees Wijnen en Bettina van Santen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.