Samen ontdekken

Maandagavond is er de Monday Meetup-groep in zaal 5 van het Johannescentrum, gestart door jonge mensen, ‘nieuwkomers’ in de wijk. De deelnemers aan de Monday Meetup komen soms van elders uit Nederland, maar soms ook vanuit andere werelddelen. Zonder dwingend programma, en altijd open voor eigen inbreng en altijd met goede gesprekken. Hier ontmoet je andere jonge wijkbewoners en voel je je gezien en gehoord. Hier leer je elkaar en de wijk kennen.

Wil je meer weten over deze activiteit of wil je meedoen? Neem contact op met Maira Rep, mairarep@johannescentrum.nl.

Enkele deelnemers verwoordden wat deze bijeenkomsten voor hen betekenen:

“Dit is de eerste groep in Nederland waarbij ik het gevoel heb dat ik de mensen echt ken. Ik woon hier ongeveer een jaar en heb verschillende groepen en mensen leren kennen. Andere mensen ken ik, maar meer oppervlakkig. Hier heb ik het gevoel dat ik mensen op een ander niveau heb leren kennen.”

“Ik heb mijn studie gebruikt als een afleiding om niet te veel over mijn leven en andere dingen na te denken. De Monday Meetup heeft mij er een beetje uit getrokken. Het geeft mij frisse lucht en heeft mij uit mijn cocon gebracht. Het is betekenisvol.”

“Ik heb vrienden die verspreid wonen door heel Nederland (ik ben op meer plaatsen in Nederland opgegroeid). Nu met corona kan ik hen niet ontmoeten. Dit is een mogelijkheid voor mij om mensen in mijn eigen wijk te leren kennen en echt te ontmoeten.“

“Ik kom hier met een intentie. Ik kom hier om mezelf spiritueel te ontwikkelen. Dit is mijn eerste ervaring in Nederland (na meer dan een jaar) van mezelf comfortabel voelen en de mogelijkheid te hebben om dit soort gesprekken te voeren.”

“Het is heel inspirerend. Ik durf me kwetsbaar op te stellen.”

Reacties zijn gesloten.