Zondag 5 april 2020

Ook vandaag, Palmzondag 5 april, kunt u een online viering beluisteren. Deze wordt verzorgd door ds. Toos Wolters, Francis Prins en Wick Gispen. In deze viering zal ook een tafelgebed worden gebeden. Als u dat wilt kunt u de maaltijd thuis meevieren met een stukje brood en een beetje wijn of vruchtensap (wat u maar in huis hebt).

 1. De viering hier luisteren
 2. De liturgie van zondag 5 april vindt u hier
 3. De nieuwsbrief van deze week vindt u hier

Reacties n.a.v. deze dienst? Graag in het reactieveld onderaan deze pagina.

3 reacties:

 1. Dank voor de mooie viering. De beelden, de woorden, het bidden, de muziek en het samen ( horen) zingen. Het was troostend en ontroerend.

 2. Lieve mensen, dankjewel voor deze Palmpasen viering: Toos, Wick, Francis, fijn om jullie vertrouwde stemmen te horen!
  En ook dank aan de ‘technische’ mensen, Harry en Martin.
  Wick in ‘t bijzonder dank voor de variaties op de muziek van Jesus Christ Superstar: daar word ik blij van!

  Hartelijke groet,
  Nel

 3. Jeannet Kelholt

  Mooie, ontroerende viering. Dank jullie wel, voorbereiders en uitvoerders!

  Een paar suggesties om het, naar mijn beleving, nog mooier te maken:
  – Steek echt een kaars aan bij de opname. Gewoon met een lucifer, zodat je dat als luisteraar hoort. Misschien echt de paaskaars uit de kerk, waarom niet? En de tekst “Wij vieren God als het Licht in mensen ontstoken” zou er ook mooi bij passen.
  – Op een paar plekken zou een iets langere stilte recht doen aan de inhoud. Bijv. na de overweging, al dan niet ragfijn door Wick omspeeld. En bij de persoonlijke voorbede.
  – Wat betreft Brood en Beker, doe het gewoon ter plekke. Toos/liturg/Martin, deel het samen. Breek dat hostiebrood, laat de wijn klateren in de beker. Die vertrouwde geluiden maken dat je op afstand toch deelgenoot kunt zijn. (Alles is te vinden in de lage groene kast achter de pilaar).
  – Als laatste, vanuit de diaconie willen we helemaal onderaan de liturgie graag een blokje tekst plaatsen met (steeds dezelfde) 3 collectedoelen. Voedselbank, eigen gemeente en Offerblok.
  Ik zal daar morgen de tekst voor aanleveren.

  Nogmaals dank dat we deze digitale vieringen hebben. Het helpt en voedt me, zoals het dat het afgelopen half jaar vaak gedaan heeft gedurende mijn chemoperiode.

  Jeannet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.