Labyrint lopen in Overvecht

 

labyrint-schets

Vanaf 5 november 2016 heeft Overvecht een labyrint, gelegen in het gras aan de Berezinadreef / Margaretha van Parmadreef achter het Johannescentrum.

Wat is een labyrint?
Een labyrint is een oud symbool dat over de hele wereld in diverse culturen voorkomt. Het heeft verschillende betekenissen. De eerste labyrinten zijn 4.500 jaar oud en werden gebruikt voor overgangsrituelen. In de middeleeuwen verschenen labyrinten in kerken. Ze werden onder meer gebruikt als een mini-pelgrimage. Het labyrint is niet verbonden aan een specifieke religie. Een labyrint lopen Het labyrint is een pad dat je naar binnen leidt: naar het midden van het labyrint en van jezelf. Je hoeft geen richting te kiezen, daardoor kun je je aandacht richten op het pad, op je voeten, op wat er in je naar boven komt. Je kunt het lopen om je hoofd leeg te maken, met een vraag of onderwerp, of als een meditatieve wandeling. Je kunt het labyrint ook zien als een symbool voor je levensweg. Je loopt het pad heen en terug. Het midden is een plek van stilte, waar je even kunt verblijven. Het midden is ook het keerpunt, waar naar binnen gaan overgaat in naar buiten gaan, opnieuw de wereld in.

Altijd toegankelijk
Het labyrint bij het Johannescentrum is te allen tijde en gratis toegankelijk. Het ligt immers in de openbare ruimte. We bieden ook workshops voor wie de mogelijkheden die een labyrint biedt wil verkennen. Wilt u een workshop voor uw groep (collega’s) of klas? Stuur dan een mail naar labyrint@johannescentrum.nl

Activiteiten

Labyrint lopen op woensdag
Iedere woensdagavond vanaf 6 september 2017
We verzamelen elke woensdagavond om 19.30 uur bij het labyrint.
Na het lopen is er voor wie dat wil koffie en thee in het Johannescentrum
Geschatte duur: 1 uur
Kosten: 50 cent voor koffie of thee

Lopen met wie je mist
donderdag 2 november 2017 19.00-21.00 u
€5,00

De genoemde bedragen zijn richtbedragen per persoon. Minder mag, meer is welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig, maar wel prettig.
Spreekt één of meerdere van deze activiteiten je aan, stuur dan een mail naar labyrint@johannescentrum.nl

Reageren is niet mogelijk