Kijken door een andere bril

Aan alle dingen, ook aan de goede, komt een einde. Zo ook aan 40 jaar leerhuisavonden in het Johannescentrum. Maar voor het zover is, kunnen we ook dit  jaar weer een aantal interessante leerhuisbijeenkomsten verwachten. En ook voor deze leerhuisserie geldt het citaat van de filosoof Jan Drost als overkoepelende thematiek van de leerhuisavonden: ‘Wie zichzelf geen grote vragen stelt, leeft zomaar, omdat hij er nu eenmaal is. En volgens mij houdt geen mens dat een leven lang vol. Vroeg of laat zal iedereen willen weten of zijn bestaan zin heeft of niet.’ Niet dat er op ‘grote vragen’ eenduidig antwoorden te geven zijn. De bril waardoor we ernaar kijken, bepaalt onze blikrichting en kleurt ons denken, geloven en voelen. Dat geldt voor theologen, filosofen en kunstenaars, voor de traditie waaruit we willen leven. Vandaar: Kijken door een andere bril.

Programma

18 oktober en 1 november 2023Klaas Spronk – Denken over leven na de dood in de wereld vanhet
Oude Testament
15 en 29 november 2023Peter Ben Smit – Maaltijdverhalen in de vroegchristelijke tijd
10 januari 2024Ruud Bartlema – Moderne kruiswegen
24 januari 2024Rick Benjamins – over zijn boek ‘Boven is onder ons’
7 en 14 februari 2024Laurens ten Kate – De persoon en het denken van Hannah Ahrend
6 maart 2024Save the date – avond is in voorbereiding
20 maart 2024Kees Wijnen en Bettina van Santen – Het is begonnen met David
Voor wie: voor gelovige en ongelovige zinzoekers, voor wie iets heeft of had met een geloofstraditie en voor wie daar wel eens op een andere manier mee wil kennismaken.
Waar: De leerhuisavonden worden gehouden in het Johannescentrum, Moezeldreef 400, Utrecht-Overvecht, beginnen om 20.15 uur precies en eindigen om 22.00 uur. Halverwege de avond is er een pauze. De avonden hebben het karakter van een hoorcollege.  
Kosten: € 50,– voor de hele serie of € 7,50 per avond / rekeningnummer: IBAN  NL 51 INGB 000 1763920 t.n.v. Leerhuis Johannescentrum Overvecht te Utrecht.
Inlichtingen en opgave bij:  Kees Wijnen / St. Eustatiusdreef 308 / 3564 GG Utrecht / 030-2624278 email: wijnenkees@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.